Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hvor mange hedder Emma i Danmark? Få svaret her og se om du er en af dem!

Hvor mange hedder Emma i Danmark? Få svaret her og se om du er en af dem!

HVOR MANGE GANGE KAN JEG KYSSE ANNA PÅ 24 TIMER! Challenge

hvor mange hedder emma i danmark

Hvor mange hedder Emma i Danmark?

Emma er et populært navn i Danmark, men hvor mange bærer egentlig navnet? Ifølge Danmarks Statistik var der i 2020 11.909 personer i Danmark, der hedder Emma. Det gør det til det femte mest populære navn til piger.

Tidlige år af Emma som navn i Danmark

Navnet Emma har en lang historie og er ofte blevet brugt i forskellige kulturer. I Danmark har navnet været populært siden midten af 1800-tallet. I 1870’erne var navnet på sin højde og var blandt de mest populære navne til piger.

Emma i samfundet i dag

I dag er navnet stadig yderst populært og er et af de mest populære navne til piger. Navnet er blevet båret af mange forskellige kendte personer, herunder skuespiller Emma Watson og britisk prinsesse Emma.

Emma og dens geografiske spredning i Danmark

Emma er et populært navn i hele Danmark og findes i mange forskellige regioner og byer. Det er især populært i de større byer som København og Århus, men er også udbredt i mindre byer og landdistrikter.

Emma som navn relateret til alder og køn

Navnet Emma er mest populært som et pigenavn, men der er også nogle drenge, der bærer navnet. Det er mest populært blandt piger i alderen 0-9 år og blandt drenge i alderen 10-19 år.

Emma i relation til andre populære navne i Danmark

Emma er det femte mest populære navn til piger i Danmark, men hvad med andre populære navne? Peter er det mest populære navn til drenge i Danmark med 58.840 personer med dette navn. Maria er det mest populære navn til piger med 47.071 personer med dette navn. Julie kommer ind som nummer tre med 26.191 personer.

Emma og dens betydning for forældre

For mange forældre er valget af et navn til deres barn en vigtig beslutning. Der er forskellige faktorer, der spiller ind i dette valg, herunder tradition, betydning og popularitet. Emma er et populært og klassisk navn, der har været meget brugt i mange år. Det er et tidløst navn, der aldrig går af mode, og mange forældre synes, at det er et smukt og elegant navn til deres datter.

Emma i medierne og populærkulturen

Emma er blevet båret af mange kendte personer og har også optrådt i forskellige film, tv-shows og bøger. Skuespiller Emma Watson, der blev berømt for sin rolle som Hermione i Harry Potter-filmene, er en af de mest kendte personer, der bærer navnet. Derudover har navnet også optrådt i litteraturen som hovedkarakteren i Jane Austens roman “Emma”.

Fremtiden for navnet Emma i Danmark

Med sin popularitet i dagens samfund ser det ud til, at navnet Emma vil fortsætte med at være et af de mest populære navne til piger i Danmark. Men som med alle navne, kan populariteten ændre sig over tid, og der kan opstå nye og trendy navne, der tager over. Men for nu er navnet Emma stadig et populært og tidløst valg for forældre at overveje til deres datter.

FAQs:

Hvor mange hedder Peter i Danmark?
Ifølge Danmarks Statistik var der i 2020 58.840 personer i Danmark, der hedder Peter.

Hvor mange hedder Mikkel i Danmark?
Ifølge Danmarks Statistik var der i 2020 13.471 personer i Danmark, der hedder Mikkel.

Hvor mange hedder Julie i Danmark?
Ifølge Danmarks Statistik var der i 2020 26.191 personer i Danmark, der hedder Julie.

Hvor mange hedder Maria i Danmark?
Ifølge Danmarks Statistik var der i 2020 47.071 personer i Danmark, der hedder Maria.

Hvor mange hedder Lars i Danmark?
Ifølge Danmarks Statistik var der i 2020 52.101 personer i Danmark, der hedder Lars.

Hvor mange hedder Rasmus i Danmark?
Ifølge Danmarks Statistik var der i 2020 43.627 personer i Danmark, der hedder Rasmus.

Efternavne i Danmark – hvor mange hedder Emma som efternavn?
Da Emma er et pigenavn, er det usædvanligt at finde det som et efternavn. Danmarks Statistik har ikke nogen tal for, hvor mange der hedder “Emma” som efternavn.

Danmarks statistik, hvor mange hedder Emma i Danmark?
Ifølge Danmarks Statistik var der i 2020 11.909 personer i Danmark, der hedder Emma.

Keywords searched by users: hvor mange hedder emma i danmark hvor mange hedder peter i danmark, danmarks statistik hvor mange hedder, hvor mange hedder mikkel i danmark, hvor mange hedder julie i danmark, hvor mange hedder maria i danmark, hvor mange hedder lars i danmark, hvor mange hedder rasmus i danmark, efternavne i danmark

Categories: Top 92 hvor mange hedder emma i danmark

HVOR MANGE GANGE KAN JEG KYSSE ANNA PÅ 24 TIMER! Challenge

Hvor mange mennesker hedder Emma i Danmark?

Hvor mange mennesker hedder Emma i Danmark?

Emma er et utrolig populært navn i Danmark, og det er der flere grunde til. Det er et klassisk navn med en feminin klang, og samtidig er det også et internationalt navn, som mange forældre kan identificere sig med.

I 2019 var Emma det mest populære navn til piger i Danmark, og det har været på top 10-listen i mange år. Så hvor mange mennesker hedder egentlig Emma i Danmark?

Ifølge Danmarks Statistik var der 18.905 mennesker, der hed Emma, i 2020. Af disse var 8.943 personer født i perioden fra 2000 til 2019. Det er en markant stigning i forhold til tidligere år, hvor der var langt færre, der hed Emma.

En af årsagerne til den stigende popularitet er uden tvivl, at mange kendisforældre har valgt navnet til deres børn. Blandt andet har den danske skuespillerinde Emma Sehested Høeg valgt at kalde sin datter Emma.

Men hvor stammer navnet egentlig fra? Og hvad betyder det?

Historien bag navnet Emma

Navnet Emma er af germansk oprindelse og stammer fra ordet “ermen” eller “ermenin”, som betyder “storartet” eller “almægtig”. Navnet har været populært siden middelalderen og var særligt udbredt i England og Frankrig.

I England var navnet populært blandt kongelige, og det er blandt andet blevet brugt af dronning Victoria af England. I Frankrig var navnet populært allerede i middelalderen, og det er stadig et meget udbredt navn her.

I Danmark har navnet også været populært siden middelalderen, men det var først for alvor, at det blev populært igen i 1990’erne. Siden da har det været på top 10-listen over mest populære navne til piger.

Hvad betyder navnet Emma?

Som nævnt betyder navnet Emma “storartet” eller “almægtig”. Det er et feminint navn, som er kendt for sin bløde klang.

Navnet er også blevet tolket som et navn på lykke og held, og det er derfor et populært navn i mange kulturer.

Hvordan udtaler man navnet Emma?

Navnet Emma udtales på samme måde på dansk som på engelsk eller fransk. Man siger “EHM-mah” eller “EHM-uh” på dansk.

Ofte stillede spørgsmål (FAQs)

Hvorfor er Emma et populært navn?

Emma er et populært navn, fordi det er klassisk og internationalt. Navnet har en feminin klang, og det er kendt for sin betydning af lykke og held. Navnet er også blevet brugt af mange kendisforældre, hvilket har bidraget til dets popularitet.

Er Emma et godt navn?

Det er op til den enkelte at vurdere, om Emma er et godt navn. Nogle vil mene, at navnet er smukt og klassisk, mens andre vil synes, at det er for udbredt eller kedeligt.

Er Emma et jødisk navn?

Emma er ikke et jødisk navn, men det er et navn, som er kendt i mange forskellige kulturer og religioner.

Er Emma et dansk navn?

Emma er ikke et dansk navn, men det er et navn, som har været populært i Danmark i mange år. Navnet stammer fra det germanske sprog og var populært allerede i middelalderen.

Hvor mange kendte danskere hedder Emma?

Der er mange kendte danskere, der hedder Emma. Blandt andet skuespillerinden Emma Sehested Høeg, sangerinden Emma Pi og TV-værten Emma Jensen.

Konklusion

Emma er et utrolig populært navn i Danmark, og det har været på top 10-listen over mest populære navne til piger i mange år. Navnet stammer fra det germanske sprog og betyder “storartet” eller “almægtig”. Navnet er kendt for sin bløde klang og sin betydning af lykke og held. Der er mange kendisforældre, der har valgt navnet til deres børn, hvilket har bidraget til dets popularitet.

Er Emma et dansk navn?

Emma er i dag et meget populært navn i mange lande verden over. Men hvad betyder navnet egentlig, og hvordan har det udviklet sig i Danmark?

Emma kommer oprindeligt fra det tyske navn Erma, der betyder “hele” eller “altomfattende”. Navnet blev introduceret i Danmark i begyndelsen af 1800-tallet og har siden da været et populært valg blandt danske forældre.

I 2019 var Emma det mest populære pigebarnenavn i Danmark for tredje år i træk! Næsten 1.000 piger blev i 2019 opkaldt Emma.

Men hvorfor er Emma blevet så populært?

En af årsagerne til navnets popularitet kan være dets enkelhed og elegance. Emma er nemt at udtale og stave, det er tidløst og passer til både børn og voksne. Det er også et internationalt navn, som kan udtales på samme måde i mange forskellige lande.

Navnet Emma fik dog først for alvor sit gennembrud i moderne tid, da den britiske forfatter Jane Austen udgav romanen Emma i 1815. Romanen handler om en selvsikker og velhavende kvinde ved navn Emma Woodhouse, som elsker at matche andre mennesker og – naturligvis – forelsker sig i den forkerte mand. Bogen blev en succes og har siden da inspireret adskillige filmatiseringer, tv-serier og teaterstykker.

En anden, mere personlig grund til navnets popularitet kan være, at det er hyggeligt og velkendt for mange danskere. Vi kender allerede flere Emmas fra virkeligheden eller fra TV og film: Emma Watson (den britiske skuespiller, der spillede Hermione i Harry Potter-filmene), Emma Pi (den populære danske sangerinde, der blev kendt efter at have deltaget i ‘X Factor’) og Emma Stone (den amerikanske skuespiller, der har spillet i en lang række Hollywood-film).

FAQs:

Hvor dukkede navnet Emma først op i Danmark?

Det tyske navn Erma blev introduceret i Danmark i begyndelsen af 1800-tallet.

Hvorfor er Emma et populært navn i dag?

Emma er populært i dag, fordi det er enkelt, tidløst, internationalt og velkendt.

Hvad inspirerede Jane Austen til at skrive romanen Emma?

Jane Austen skrev Emma som en kommentar til den britiske samfunds elite, og gav sit hovedperson en stærk, men selvtilfreds personlighed

Hvad er betydningen af navnet Emma?

Emma stammer fra det tyske navn Erma, som betyder “hele” eller “altomfattende”.

Er der andre kendte personer med navnet Emma?

Ja, Emma Watson, Emma Pi og Emma Stone er nogle af de mest kendte personer med navnet Emma.

Men er Emma på vej ned af listen over populære babynavne?

Det er altid svært at spå om fremtiden, men Emma holder stadig sin første plads som mest populære pige navn i Danmark i 2019!

Det er faktisk interessant at se, hvordan navne følger trends. Tidligere var navne som Karen og Inger meget populære, mens de i dag er sjældne. Vi vælger typisk navne, der er populære i vores egen tid og i vores egen kultur, men der er også mange, der vælger at opkalde deres børn efter familiemedlemmer eller personer, de bevundrer.

Emma er i hvert fald et navn, der ser ud til at blive ved med at være populært i mange år fremover, og det er svært at ikke falde for dens enkle og elegante udstråling.

See more here: thichvaobep.com

hvor mange hedder peter i danmark

Hvor mange hedder Peter i Danmark?

Peter er et udbredt navn i Danmark, men hvor mange bærer egentlig dette navn? Ifølge Statistikbanken fra Danmarks Statistik, er der i alt 92.174 personer med navnet Peter i Danmark. Hvis man tager det samlede antal indbyggere i Danmark i betragtning, hvilket er cirka 5,8 millioner mennesker, svarer det til, at 1,6 procent af den danske befolkning hedder Peter.

Peters popularitet i Danmark

Peter har været et populært navn i Danmark igennem mange år. I følge Danmarks Statistik har navnet Peter været inden for top 20 af de mest anvendte navne siden 1940’erne. I 1950’erne var Peter endda det tredje mest populære drengenavn i Danmark.

Det store antal af personer med navnet Peter i Danmark skyldes primært, at navnet har en lang historie og en religiøs baggrund. Navnet stammer oprindeligt fra det græske navn Petros, som betyder “klippe”. Jesus gav dengang en af sine disciple, Simon, tilnavnet Petros, fordi han anså ham for at være klippefast i sin tro (Mattæus 16:18).

Peterfesten, som er en ceremoni i den katolske kirke, blev afholdt til ære for apostelen Peter og har styrket navnets popularitet gennem tiden.

Peters betydning

Navnet Peter har betydningen “klippe” og kan symbolisere en stærk personlighed med tæt tilknytning til jorden. Peter er også kendt som en loyalt og pålideligt person, der ofte bliver set som en god ven.

Petersvariationer

Selvom navnet Peter er udbredt i Danmark, findes der også flere variationer af navnet. En af disse er Petar, som er den slaviske version af navnet og ofte båret af personer fra lande som Kroatien, Serbien og Bosnien.

En anden variation er Pierre, som er den franske version af navnet. Pierre er også blevet populært i Danmark, især inden for modeverdenen med modedesigneren Pierre Balmain og skomærket Pierre Cardin.

FAQs

Q: Hvornår var Peter mest populært som navn i Danmark?
A: Peter var mest populært som navn i Danmark i 1950’erne. Det var endda det tredje mest populære drengenavn i løbet af dette årti.

Q: Hvilken betydning har navnet Peter?
A: Navnet Peter betyder “klippe”, og kan symbolisere en stærk personlighed med tæt tilknytning til jorden.

Q: Hvad er en alternativ version af navnet Peter?
A: Petar er den slaviske version af navnet Peter og er ofte båret af personer fra lande som Kroatien, Serbien og Bosnien.

Q: Hvad er den franske version af navnet Peter?
A: Den franske version af navnet Peter er Pierre.

Q: Hvor mange personer med navnet Peter er der i Danmark?
A: Ifølge Statistikbanken fra Danmarks Statistik er der i alt 92.174 personer med navnet Peter i Danmark.

Afsluttende tanker

Peter er et udbredt navn i Danmark, der har en lang historie og en religiøs baggrund. Navnet har været populært gennem mange år og var endda det tredje mest populære drengenavn i Danmark i 1950’erne. I dag er der stadig mange personer med navnet Peter i Danmark, og det er stadig et navn, der anses for at være populært og velkendt.

danmarks statistik hvor mange hedder

Danmarks Statistik is a governmental organization responsible for collecting, analyzing, and presenting statistical data on the Danish society, economy, and environment. One of the most commonly asked questions in relation to their work is about the number of people with a particular name in Denmark, or in Danish, “hvor mange hedder.” In this article, we will explore the role of Danmarks Statistik in producing these data, the methods used, and some of the challenges that come with it.

Danmarks Statistik and Population Data
Danmarks Statistik is a public institution under the Ministry of Economic Affairs and the Interior. Its main purpose is to provide reliable and valid statistics that serve as a basis for informed decision making, both in public and private sectors. This includes information on the population, the labor market, the economy, the environment, and other areas.

When it comes to data about the population, Danmarks Statistik collects and analyzes information from various sources. This includes data from official registers such as the Central Personal Register, the Civil Registration System, and the Population Registration System. These registers provide information about the total number of people living in Denmark, their age, gender, nationality, marital status, and other demographic characteristics.

Danmarks Statistik also conducts surveys and censuses to obtain more detailed information about the population. For instance, they conduct an annual income and living conditions survey that gathers information on income, housing conditions, health, education, and other aspects of people’s lives. They also conduct a census every ten years to obtain a comprehensive picture of the population’s size, distribution, and characteristics. The most recent census was conducted in 2021, so the data on population names will not be available until the results are analyzed and presented.

Hvor Mange Hedder?
One of the most popular types of statistical data sought after by the public is the number of people with a particular name, or “Hvor Mange Hedder.” Danmarks Statistik produces this data by analyzing the information from the Central Personal Register, which registers all Danish citizens and residents.

The Central Personal Register contains information about the full name, date of birth, gender, and unique identification number (CPR number) of every person in Denmark. By using this register, Danmarks Statistik can calculate the number of individuals with each first or last name, or a particular combination of them.

For instance, if you want to know how many people are named “Klaus” in Denmark, you can go to the Danmarks Statistik website and search for the name “Klaus” in the latest available dataset. The dataset will show you how many people are named Klaus as a first name, as well as how many have Klaus as part of their compound name, such as “Klaus Erik” or “Klaus Christian.”

The same approach applies to last names, although there are some slight differences. The Central Personal Register only records the most recent surname of each person, meaning that if someone changes their last name due to marriage, divorce, or other reasons, only their latest surname will be recorded and counted. Moreover, the Register only records last names that are recognized by the Danish authorities, which means that foreign last names may not be included in the count.

Challenges with the Data
While the number of people with a particular name may seem like a straightforward and harmless question, there are some challenges and limitations that come with this type of data.

Firstly, the data may not represent the entire population accurately. The Central Personal Register only includes Danish citizens and residents, which means that foreigners who live in Denmark but are not registered may not be counted. Moreover, people who recently moved to Denmark and have not yet registered may not be included.

Secondly, the data may not reflect the current trends and variations in naming patterns. The Central Personal Register only captures the names that exist in the current population, which means that names that were popular in the past but are no longer used will not be included. Similarly, new names that are emerging may take some time to appear in the dataset.

Thirdly, the data may be affected by errors and discrepancies in the registration process. While the Central Personal Register is generally accurate and reliable, there may be cases where people’s names are misspelled or recorded wrongly, or where multiple people share the same name and are counted as one.

Lastly, the data may raise privacy concerns for some individuals. While the names themselves are not considered sensitive personal data under Danish law, some people may feel uncomfortable with their names being publicly available and searchable.

FAQ Section
1. How often does Danmarks Statistik update the name count data?
The name count data is updated annually based on the latest available dataset from the Central Personal Register.

2. Are foreign names included in the count?
Only foreign names that are recognized by the Danish authorities and registered in the Central Personal Register are included in the count.

3. Can people request to have their names removed from the dataset?
No, people cannot request to have their names removed from the dataset as it is considered public information.

4. Can the name count data be used for research purposes?
Yes, the name count data can be used for research purposes as long as the researcher follows the ethical guidelines and obtains the necessary permissions.

5. What are some other types of data produced by Danmarks Statistik?
Danmarks Statistik produces a wide range of data on population, economy, labor market, environment, and other areas. Some examples include GDP, unemployment rate, energy consumption, and healthcare spending.

In conclusion, Danmarks Statistik plays a vital role in producing statistical data about the Danish society, including information about the number of people with a particular name. While there are some challenges and limitations in producing this type of data, it provides an interesting and unique insight into the population’s naming patterns and preferences. As with all statistical data, it is essential to understand the context and limitations of the dataset and interpret it with caution and critical thinking.

Images related to the topic hvor mange hedder emma i danmark

HVOR MANGE GANGE KAN JEG KYSSE ANNA PÅ 24 TIMER! Challenge
HVOR MANGE GANGE KAN JEG KYSSE ANNA PÅ 24 TIMER! Challenge

Article link: hvor mange hedder emma i danmark.

Learn more about the topic hvor mange hedder emma i danmark.

See more: https://thichvaobep.com/category/blogd blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *